torsdag 20 maj 2010

Måsteplugganujust!!!

Har legat ute i solen i två och en halv timma idag. Det var faktiskt pluggande för jag läste på en bok till fantasykursen. Den heter Med nio liv och är skriven av Diana Wynne Jones. Samma författare som skrev Howl's moving castle. Denna bok är supääbra och jag hoppas på att läsa slut den denna natt. Det var faktiskt ganska skönt att ligga ute och bara läsa!

Imorgon blir det att koncentrera sig på Jeppe paa bjerget eller va den nu heter. Jag diggar bara inte när det är lite svårt att förstå. Men det ska nog gå!

Kanske ska jag t.o.m. orka mig ut på en löptur imorgon på morgonen precis före hettan slår in. Det svåra är att få ut sig, men sen när man gjort det och löpt sin runda känns det såååå bra!
Dagens smask: honungsjogurt och äppelsaft (en nyttigare version)

onsdag 19 maj 2010

Stress... tentor nooooooooo.

Jag blir så jäkligt trött på svenska lärare. Vet nu inte om det apply på så många lärare, men det tycks bara vara så mycket problem med dem. Jag låg efter med två tentor och hade klagat på att jag inte kan skriva tentorna nästa år som denna lärare föreslog eftersom jag är utbytesstudent och kommer att vara i ett annat land nästa höst. Detta mejlade jag alltså ut tre veckor sedan. Idag råkade jag gå in på mondo (sajten för kursinformation och kompendier) och märkte att oj ja har ju en hemtenta som ska lämnas in på måndag. Det hade alltså varit helt schysst att mejla mig om detta så jag vetat!!! Nu råkade jag bara gå in på sidan för att se om nåt skett där, men det gör man inte varje dag. Speciellt inte när jag inte har några föreläsningar mera utan läser en idividuell kurs! Tänk om ja gått in först nästa vecka och märkt att oj, jag hadde en tenta!!! Argh! Nåväl, jag tror att jag kan haffa denna tenta fast jag har kortare tid på mig, frågorna är inte för svåra så det går nog att kläcka ur sig i alla fall E. Downside att jag inte kan spendera så mycket tid på fantasy kursen nu. Den häääärliga fantasy kursen! Jag älskar litteraturen till den!!! Nu ska jag pluggeli lite till. Har också hunnit med två avsnitt av Glee. Helt intressant high school serie. Intresset väcktes när jag läste om den på en annan blogg.

Eftersom hela veckoslutet är fullbokat med matcher och jobbtur för fotbollslaget så får jag satsa på fullt pluggande imorgon och på fredag. Torsdagens frisyr:

tisdag 18 maj 2010

Besvikelse

Det blev inget gassande solsken. Istället är det så där halvmulet. Sånt att när man ska ligga och sola så går solen i moln hela tiden och det blir kallt. KAKKA

måndag 17 maj 2010

Sooool i Stockholm!

Så har solen äntligen kommit till Stockholm!!! Jag har väntat på det redan i en vecka!! Det har varit så otroligt varmt i Finland och alla frågar; "hur är det där då? Har ni sol?" Då får jag surt svara; "neeej, det regnade, eller det är molnigt." Men idag var det REJÄLT med solsken. Och förra lördagen var första ordentliga solskensdagen. Då stack jag och E till Skansen och gick omkring på Djurgården. Sedan hade vi picnick på en härlig gräsmatta nära ett eko-café! Jättemysigt ställe.

E hade skojs :P




I sommarhettan är det så härligt med olika sallader. Själv känner jag det som att jag inte vill äta så tung mat som stek och potatis (även om det räknas som grillmat :D ) utan hellre njuter av lättare sallader. Idag blev det en uppfriskande räksallad, enjoy the view!




Imorgon ska de bli seriöst solande!!! Jag tar med mig böckerna och flyttar mig till gräsmattan på gården eller kanske t.o.m. stranden 1½ km bort. Lycka! Avslutar med en bild från förra torsdagen när jag besökte E. Vi återupplivade barndomsminnen :D Det var sååå länge sen jag hadde gungat. Gungan var trängre än senast men det var lika roligt fortfarande :D


Good night Stockholm!