fredag 28 maj 2010

Sista dagarna i Stockholm

Countdown: 4 dagar.
Min tid i Stockholm är just precis slut. Jag måste känna att jag är otroligt lättad. Efter hösten skulle jag inte ha viljat åka hem till Finland, men nu är jag otroligt lättad att det är över. De sista dagarna består av :
Fredag: fotboll ute med killarna från Lappis + farväldinner i korridoren på kvällen
Lördag: kolla på Djursholm-Stuvsta, efteråt lagfest
Söndag: jaa de blir väl packande
Måndag: returnera en massa böcker till bibban, ta en sväng till stan och match mot Tyresö på Bollmoravallen på kvällen.
Mitt i allt detta ska också skrivas en hemtenta. När den nu väl kommer per mejl sen.
Min resväska som ja ska ta med mig på båten vägen 35kg. Seriously jag skämtar inte. Den är full med alla mina böcker som jag hadde här i Stockholm. På nästa veckas lördag ska jag komma tillbaka med bilen och hämta resten av grejerna, hoppas allt ryms med. Cykel och madrass bl.a. ska rymmas i med.
Nu blir det fotboll, tja!

onsdag 26 maj 2010

Happenings

Tjena tjena!

Har haft en massa för mig och därför har det gått en stund sen jag skrev senast. I har varit och hälsat på mig här i Stockholm. Vi åt sushi på Medborgarplatsen på söndag och efter det drog vi till Friday's och åt efterrätt där. Ingendera av oss hade ätit sushi speciellt på en restaurang, I hade smakat på det tidigare, men nu beställde vi in en rätt som bestod av 17 olika bitar som kocken valt ut samt miso-soppa och friterad scampi som förrätt för båda. Scampin var DEE-LI-CI-O-US men miso-soppan hade en överraskning. Ingendera av oss visste vad soppan bestod av så när vi petade i den med kinapinnarna kom det ut en mussla. Den var stor och otroligt ful. I åt upp sin medan jag vägrade att röra i min. Hade tyvärr inte med mig kameran så jag har inte några bilder från detta. I diggade inte maten, medan jag tycker att en del av det var riktigt ätbart. Laxen var god, kungsfisken också. I lovade att hon bjuder på efterrätt om jag äter en hel bit av åttaarmade bläckfisken. Man kunde se sugkoppsdelarna och allt. Jag åt upp den. Usch, det var segt och äckligt, men smakade inte så mycket. Svärdfisken var också ganska seg. Well, nu är detta upplevt, blev kanske inte min favorit, men helt okej.

Igår spenderade vi hela dagen på naturhistoriska riksmuséet och efter det hade jag fotbollsträning. Utställningarna där var riktigt fina och deras polarutställning var nog min favorit. Det får en verkligen att fundera över hur vi människor håller på att förstöra jorden med våra avgaser och andra utsläpp. Växthusgaserna ställer bland annat till med att polariserna smälter och därmed minskar isbjörnarnas levnadsmiljöer drastiskt.

Idag var vi på shoppingresa till Forum Nacka. Det var ganska skoj och jag hittade dessutom några grejer från Lagerhouse och Stockhome. Kan visa bilder senare. På eftermiddagen gick vi ännu på promenad i Bergianska trädgården eftersom vädret var så fint. Speciellt den italienska terassen och japanska trädgården är sevärda. De har ett stort utbud av tulpaner också.
Här nedan den japanska trädgården.

Italienska terassen.